keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Museoiden yö la 17.5.

Museoiden yötä vietetään Tampereella jo seitsemännen kerran ensi viikon lauantaina, 17.5. Huolimatta ammatillisesta suuntautumisestani olen itse osallistunut tapahtumaan vain muutaman kerran, mutta olen kokenut sen todella mukavana, vähän erilaisena kaupunkifestivaalina. Väkeä on aina ollut paljon liikenteessä, ja parissa vuodessa tapahtumakin on paisunut. Tänä vuonna on ollut erityisen jännää olla työnsä puolesta mukana järjestelyissä: koordinaattorin työhuone on ihan tuossa vieressä ja olen yksikköni edustajana mukana työryhmässä.

Museoiden yö on juurikin sellaista uudenlaista ajattelua, avautumista ja läheisemmäksi tekemistä mitä osa museomaailmasta on jo pidempään aikaan kuuluttanut. Ilta- ja yöaika antaa mahdollisuuden tavoitella uusia kävijäryhmiä, erityisesti nuoria aikuisia, ja myös testata erilaista ohjelmaa. Tänä vuonna esimerkiksi Höyrykonemuseolla järjestetään steampunk-bileet ja Vapriikki syventää Afrodite-näyttelyn teemoja K-16-opastuksella. Ohjelmaa on muutenkin niin paljon, että kaikkea ei missään nimessä ehdi näkemään. Katso vaikka itse.

Erityisesti suosittelen kuitenkin musiikillista opastusta Amurin työläismuseokorttelissa klo 18 ja 20.30. Kierroksella kuulee lauluja yhteiskeittiöistä ja pihamailta, ja mukana saa laulaa! Kierroksen järjestävät Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Rahvaanmusiikin kerho.

Suuressa maailmassa museot kilpailevat jo ravintoloiden ja baarien kanssa illanviettomahdollisuutena. Lontoon museoissa järjestetään kuukausittain Museum Lates -iltoja, joihin sisältyy pop up -näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, hengausta ja tanssia. Tämänkaltaiseen fiilistelyyn Museoiden yökin tähtää, mutta laajan tapahtumatarjonnan takia ilta saattaa mennä juoksemiseksi, jos haluaa nähdä mahdollisimman paljon kerralla. Olisi mahtavaa järjestää samantyyppinen tilaisuus myös syksyisin, mutta tällä hetkellä resurssit eivät riitä siihen. Suomen alkoholilainsäädäntö myös asettaa omat rajoitteensa tarjoiluun.

Mikä museo tarttuu iltaklubiin ensimmäisenä ja kehittää oman konseptinsa?

Ja Museoiden yöhön liittyen vielä ihan ilmainen vinkki: kimppalippu 25 € kannattaa ostaa, jos seurueessanne on 3-5 jäsentä. Eli ota kaverit mukaan! Yksittäinen ranneke maksaa 9 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti