maanantai 7. lokakuuta 2013

Uusia töitä

Aloitin viime viikolla kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa museolehtorina. Paikka täytettiin aika pikaisesti, enkä ole vielä ihan täysin tottunut muuttuneeseen statukseeni ja päivärytmiin. Mutta paikka vaikuttaa mukavalta ja mielenkiintoiselta, ja erityisen innoissani olen siitä, että olen vihdoin työssä, joka ei ole pelkästään suorittavaa, vaan johon kuuluu suunnittelua, ideointia ja oma-aloitteisuutta. Tietyt raamit minullakin tietysti on, ja määräaikainen sopimus, mutta mikäs tässä.

Perehdytystä museolehtorin tehtäviin Mediamuseo Rupriikissa.
TAITE on tamperelainen museopedagogian ja kulttuurikasvatuksen monialainen yksikkö, joka tuottaa niin Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelmaa kuin vauvojen värikylpyjä ja ohjelmaa ikäihmisille. Toimintaa ei ole sidottu mihinkään tiettyyn museoon eikä vain kaupungin toimijoihin, vaan yhteistyötä tehdään monien eri tahojen kanssa. Myös museopedagogiasta ajatellaan laajemmin kuin pelkkänä näyttelyvierailuna: näyttelyn kokemusta ja sanomaa syvennetään esimerkiksi tanssin, musiikin tai sirkuksen avulla. Tavoitteena on saada Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelma osaksi koulujen opetussuunnitelmaa, jolloin jokaisella luokka-asteella tutustuttaisiin eri taiteenlajeihin.

Kenttä on laaja, eikä viikon jälkeenkään minulle täysin selvä, mutta mukana mennään ja parhaani teen. Tämä on arvokasta työtä, jota haluan omalta osaltani olla edistämässä. Kulttuuri kuuluu kaikille, joten sitä on parasta edistää yhteisin varoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti